La o zi după o cursă de Ironman, sute, uneori mii, de atleți se aliniază sau se înregistrează online pentru a se înscrie în cursa de anul viitor. Întrecerea a cerut oamenilor să se angajeze cu un an înainte. Fără îndoială, mulți dintre voi nici măcar nu știți unde veți merge luna viitoare, cu atât mai puțin vara viitoare. Dar această planificare timpurie este esențială pentru un atlet Ironman de succes, deoarece pentru majoritatea competitorilor și mai ales pentru primii care se antrenează pentru Ironman această întrecere este o provocare fizică și mintală de 12 luni.

Oamenii au nevoie de trei ani pentru a-și atinge visul de a devein atleți profesionali ai triatlonului Ironman. Acest angajament are drept rezultat succesul garantat și este de asemenea o mare parte din satisfacția sportului. În timpul primului an de antrenament Ironman, atleții se uită la întreg calendarul de 12 luni și astfel își dau seama când vor avea cel mai mult timp să se angajeze pentru o pregătire de calitate. Se consideră în această ecuație vremea sezonieră, lumina zilei, angajamentele de familie și de muncă și chiar accesul la piscină. După ce se iau în considerție aceste lucruri, numai atunci se va analiza calendarul de curse pentru participare.

Pentru unii atleți, întrecerile pentru perioada de vară, cu vremea frumoasă și zile lungi, constituie cea mai mare atracție. Pentru alții, care trăiesc în în zonele de vară fierbinți, pot alege cursele de primăvară devreme pentru a se motiva să se antreneze în lunile de iarnă și apoi să-și intensifice antrenamentele în lunile de primăvară rece. În cele din urmă, atleții își pot da seama când au cel mai mult timp să se antreneze timp mai îndelungat și apoi să găsească o cursă. Înainte de a vă înscrie pentru Ironman din proprie inițiativă., veți dori să acumulați o experiență anumită. Și nu am în vedere aici despre cîștigarea neapărată a unui triatlon la o distanță olimpică și apoi despre un Ironman. Există toate sansele ca un atlet să cîstige această cursa după un antrenament sistematic și acumurare de experiență pe o perioadă de 2-3 ani. Este nevoie de timp pentru ca corpul să se adapteze la noile stresuri de antrenament fără riscul de a dăuna. Cu un plan de 2+ ani, puteți stabili un progres constant de la jumătate de Ironman până la Ironman complet, care nu vă va afecta corpul și familia, și colegii de muncă, de regimul de pregătire și de programul dvs.

S-a observant că atleții care se străduie să obțină un echilibru între familie, carieră și pregătire cel mai bine o fac prin a se angaja la un Ironman odată la 2 ani. Nivelul de concentrare necesar în timpul paricipării la fiecare cursă Ironman devine mai ușor de manevrat și de înțeles atunci când este echilibrat cu un an de volum redus de antrenament.